Instructiuni privind depozitarea uleiurilor
Este preferabil ca lubrifiantii sa fie depozitati in interior, intr-un depozit special amenajat pentru acest scop si care sa asigure urmatoarele conditii:
Se pot aseza maximum 4 paleti unul peste altul.
Daca paletii cu butoaie sint depozitati afara, acestia trebuie acoperiti cu o husa.
Daca butoaiele nu sint paletizate, acestea se pot aseza in pozitie orizontala, dar nu mai mult de 3 unul peste altul.
Daca depozitarea in aer liber dureaza mai multe luni, vopseaua ambalajului se poate degrada, iar identificarea produsului devine dificila.
Nu se admite depozitarea butoaielor in aer liber in zone expuse razelor solare sau surse de caldura si cu ventilatie.
Daca ambalajele sint depozitate in cladiri cu acoperis metalic, acoperisul trebuie udat cu apa pentru ca temperatura incaperii sa nu depasasca 50 C.
Nu pot fi depozitate niciodata in exterior:
In cazuri extreme lubrifiantii pot fi depozitati afara temporar, desi nu este de preferat aceasta varianta, pentru ca ambalajuleste supus unei deteriorari mai rapide, iar posibilitatea contaminarii este mai mare.
La aceasta se adauga variatiile de temperatura, care pot conduce la separarea ireversibila a unor componenti din lubrifiant.
In aceste conditii de depozitare, calitatea si stabilitatea produselor este garantata trei ani pentru uleiurile de motor cu baza minerala sau sintetica, uleiurile hidraulice si uleiurile pentru angrenaje, uleiuri albe, unsori auto; un an pentru uleiurile emulsionabile, de protectie antirugina,unsori cu aplicatiiindustriale,
lubrifianti cu utilizari speciale.
Dupa expirarea acestui termen, trebuie verificata periodic calitatea acestor produse.
Uleiurile emulsionabile nu pot fi depozitate la temperaturi mai mici de 0 C, deoarece contin apa.
Lichidele speciale, ca de exemplu Antifreeze nu este afectat de temperaturile extreme, dar trebuie protejat impotriva contaminarii.
Fluidele pentru sistemele de frinare sint sensibile la formarea amestecurilor.
|